Timorplein, een enorm gebouw dat ooit een instelling voor beroepsonderwijs huisvestte staat op het gelijknamige plein middenin de Indische buurt. Het is een initiatief dat het sociaal en cultureel niveau van stadsdeel Zeeburg enorm heeft verbeterd. Studio K heeft twee bioscopen, een theaterzaal en een  sfeervol café met terras. Naast Studio K vindt u Cybersoek, een digitaal trapveld dat al enkele jaren in de buurt actief is. Bovendien trekt de buurt nu meer toerisme door de aanwezigheid van het Stayokay hostel in Timorplein. Dankzij IIRE heeft Timorplein ook ruimte voor vergaderingen, internationale bijeenkomsten, borrels en recepties al dan niet in combinatie met diner. 

Timorplein is aantrekkelijk voor vele groepen, werkend en recreatief, het is een ontmoetingsplaats voor jong en oud, voor toerist en buurtbewoner, voor cultuurfreak en terrasliefhebber.

 

 

 

Opknapbeurt
Sinds jaren wordt er in stadsdeel Zeeburg hard gewerkt aan de verbeterde leefomstandigheden en het imago van de wijk. Grootschalige renovatie van pleinen en straten maakt dat de Indische buurt er fris en ordelijk uitziet. De Javastraat is nu groen en nog kleurrijker dan zij al was! Ook zijn er veel nieuwe, duurdere woningen bijgekomen om andere groepen bewoners aan te trekken voor een bredere mix van bewoners. Klik hier voor meer informatie over stadsdeel Zeeburg.

 

Omgeving
Om de sfeer die de Indische buurt zo typeert eens goed op te nemen, kunt u een bezoek brengen aan de Dappermarkt. Deze markt is om de hoek, op slechts 5 minuten loopafstand kunt u goedkoop fruit en groente en gebruiksvoorwerpen uit de hele wereld vinden.

 

U bevindt zich een kwartiertje lopen van de IJ-haven, waar u een verfrissende wandeling kunt maken en kunt genieten van de moderne architectuur.

 

Het stadscentrum is 15 minuten met de fiets of openbaar vervoer. Kaart